Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα-Γιαννούλη

Κλινική Ψυχολόγος

katingo-870-580

Κλινική Ψυχολόγος

Η Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα-Γιαννούλη είναι πιστοποιημένη κλινική ψυχολόγος και εταίρος (Affiliate Fellow) της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Είναι κάτοχος του πτυχίου BA (Hons) στην ψυχολογία, M.Sc. στην κλινική ψυχολογία από το πανεπιστήμιο του Surrey και είναι διδάκτωρ ψυχολογίας Ph.D. του πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Ασχολείται με νευρο-αναπτυξιακές διαταραχές για περισσότερα από 30 χρόνια και ειδικότερα με το φάσμα του αυτισμού. Παράλληλα παρέχει ψυχολογική θεραπεία σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά για θέματα όπως μεταξύ άλλων:- συναισθηματικά προβλήματα (π.χ. ως αποτέλεσμα εκφοβισμού), κατάθλιψη, διαχείριση άγχους και θυμού, ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο American College of Greece, (Deree), από το 2011, στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τμήμα ψυχολογίας. Στην κλινική της έρευνα και θεραπευτική της δραστηριότητα, προσφέρει ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες (ατομικές και ομαδικές), καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη και παρέμβαση στις οικογένειες. Ασχολείται, επίσης, και με την εποπτεία ψυχολόγων και συμβούλων υγείας.Την περίοδο 1995 – 2008 διατέλεσε κλινική ψυχολόγος σε ειδικευμένες ομάδες για τον αυτισμό σε δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου (Guy’s & Maudsley). Παράλληλα με το ιδιωτικό της γραφείο στο Λονδίνο, από το 2011 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως κλινική ψυχολόγος και στην Αθήνα.

Είναι μέλος σε πολλές επαγγελματικές ενώσεις στην Αγγλία και στην Ελλάδα όπως:

  • Μέλος του Τμήματος Κλινικής Ψυχολογίας BPS & του Τμήματος Νευροψυχολογίας BPS.
  • Μέλος του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος.
  • Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΛΣΣΑ (Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger
  • Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Παιδοψυχολογίας και Παιδοψυχιατρικής.

Από το 2015, είναι εξωτερική επόπτρια του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και έχει λάβει μέρος ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2019 μαζί με τον Ψυχολόγο Μιχάλη Μάγκο ξεκίνησαν τα προγράμματα “Αυτισμός Ενηλίκων” που αφορά τόσο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κοινωνικοποίησης και εξάσκησης κοινωνικών δεξιοτήτων” όσο και την “Ομάδα ψυχοθεραπείας”. Η Δρ. Χατζηπατέρα-Γιαννούλη έχει την επιστημονική επίβλεψη του εκπαιδευτικού προγράμματος και την πρώτη καρέκλα στην ομάδα ψυχοθεραπείας.