Μιχάλης Μάγκος

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Ψυχολόγος

Ο Μιχάλης Μάγκος είναι απόφοιτος με άριστα από το τμήμα ψυχολογίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree), κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και εργάζεται ως συμβουλευτικός ψυχολόγος. Παράλληλα είναι εκπαιδευόμενος ψυχοθεραπευτής στη συστημική προσέγγιση από το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) και έχει λάβει εκπαίδευση στην γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ.). Επίσης είναι μέλος του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος/ΔΑΦ, (ΕΕΔΔΑΦ).

Το 2019 μαζί με την Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα-Γιαννούλη ξεκίνησαν το πρόγραμμα “Αυτισμός Ενηλίκων” που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και ψυχοθεραπευτικές ομάδες και από τον Νοέμβριο του 2022 συνεργάζεται με το σωματείο Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Ασπεργκερ (Ελ.σ.σ.Α) και είναι υπεύθυνος του προγράμματος JobsLink το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει άτομα που βρίσκονται στο φάσμα να βρουν εργασία.

Έχει κλινική εμπειρία έχοντας εργαστεί στο παρελθόν ως ψυχολόγος σε ψυχιατρική κλινική και έχει παρακολουθήσει το περίφημο ετήσιο σεμινάριο ψυχοπαθολογίας Παναγιώτης Ουλής το οποίο παραδίδεται σε συνεργασία με το Αιγινήτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Πριν ακολουθήσει το επάγγελμα του ψυχολόγου εργαζόταν για πολλά χρόνια ως οικονομολόγος ενώ είναι κάτοχος πτυχίου στα οικονομικά και μεταπτυχιακού στην διαχείριση κινδύνου (Risk Management) απο το Nottingham University.