Μιχάλης Μάγκος

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Ψυχολόγος

Ο Μιχάλης Μάγκος είναι απόφοιτος με άριστα από το τμήμα ψυχολογίας του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος (Deree) και εργάζεται ως συμβουλευτικός ψυχολόγος από το γραφείο του στην Κηφισιά.

Ο Μιχάλης είναι εκπαιδευόμενος ψυχοθεραπευτής στη συστημική προσέγγιση από το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) ενώ έχει λάβει εκπαίδευση στην γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ.).

Το 2019 μαζί με την Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα Γιαννούλη, ξεκίνησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αυτισμός Ενηλίκων”. Μέσα στο πρόγραμμα ο Μιχάλης είναι υπεύθυνος για το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος και την οργάνωση των εξωτερικών δραστηριοτήτων. Απο το 2020 εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησαν και ομάδες ψυχοθεραπείας στις οποίες ο Μιχάλης συμμετέχει ως ψυχολόγος.

Απο τον Νοέμβριο του 2022 ο Μιχάλης είναι εξωτερικός συνεργάτης ως μέντορας στην πρωτοποριακή πλατφόρμα JobsLink που έχει σκοπό να βοηθήσει άτομα που βρίσκονται στο φάσμα να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ο Μιχάλης έχει κλινική εμπειρία έχοντας εργαστεί στο παρελθόν ως ψυχολόγος σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική ενώ έχει παρακολουθήσει το περίφημο ετήσιο σεμινάριο ψυχοπαθολογίας Παναγιώτης Ουλής το οποίο παραδίδεται σε συνεργασία με το Αιγινήτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Πριν ακολουθήσει το επάγγελμα του ψυχολόγου ο Μιχάλης στο παρελθόν εργαζόταν ως οικονομολόγος και είναι επίσης κάτοχος πτυχίου, BA (Hons), στα οικονομικά και μεταπτυχιακού (MA) στην διαχείριση κινδύνου (Risk Management) .