Μιχάλης Μάγκος

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Ψυχολόγος

Ο Μιχάλης Μάγκος είναι απόφοιτος με άριστα από το τμήμα ψυχολογίας του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος (Deree) κατέχει άδεια ψυχολόγου και εργάζεται ως συμβουλευτικός ψυχολόγος από το γραφείο του στο Μαρούσι Αττικής ενώ παράλληλα είναι εκπαιδευόμενος ψυχοθεραπευτής στη συστημική προσέγγιση από το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) ενώ έχει λάβει εκπαίδευση στην γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ.). Επίσης είναι μέλος στον Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος/ΔΑΦ, (ΕΕΔΔΑΦ).

Ο Μιχάλης είναι συνιδρυτικό μέλος του προγράμματος “Αυτισμός Ενηλίκων” που αφορά τόσο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κοινωνικοποίησης και εξάσκησης κοινωνικών δεξιοτήτων” όσο και την “Ομάδα ψυχοθεραπείας”. Ο Μιχάλης είναι υπεύθυνος για οργανωτικά θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενώ έχει την δεύτερη καρέκλα στην ομάδα ψυχοθεραπείας. Απο τον Νοέμβριο του 2022 ο Μιχάλης είναι επίσης εξωτερικός συνεργάτης με την θέση του μέντορα στην πρωτοποριακή πλατφόρμα JobsLink που έχει σκοπό να βοηθήσει άτομα που βρίσκονται στο φάσμα να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία ενώ είναι μέλος του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος.

Ο Μιχάλης έχει κλινική εμπειρία έχοντας εργαστεί στο παρελθόν ως ψυχολόγος σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική ενώ έχει παρακολουθήσει το περίφημο ετήσιο σεμινάριο ψυχοπαθολογίας Παναγιώτης Ουλής το οποίο παραδίδεται σε συνεργασία με το Αιγινήτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Πριν ακολουθήσει το επάγγελμα του ψυχολόγου ο Μιχάλης στο παρελθόν εργαζόταν για πολλά χρόνια ως οικονομολόγος και είναι επίσης κάτοχος πτυχίου, BA (Hons), στα οικονομικά και μεταπτυχιακού (MA) στην διαχείριση κινδύνου (Risk Management) απο το Nottingham University.