Μιχάλης Μάγκος

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Ψυχολόγος

Ο Μιχάλης Μάγκος είναι απόφοιτος με άριστα από το τμήμα ψυχολογίας του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος (Deree) και εργάζεται ως συμβουλευτικός ψυχολόγος. Παράλληλα είναι εκπαιδευόμενος ψυχοθεραπευτής στη συστημική προσέγγιση από το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) ενώ έχει λάβει την βασική εκπαίδευση στην γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ.).

Το 2019 μαζί με την Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα Γιαννούλη, ξεκίνησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αυτισμός Ενηλίκων” που έχει ως στόχο να βοηθήσει ενήλικες με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Μέσα στην εκπαιδευτική ομάδα ο Μιχάλης είναι υπεύθυνος για το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος και την οργάνωση των εξωτερικών δραστηριοτήτων. Απο το 2020 εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησαν και ομάδες ψυχοθεραπείας στις οποίες ο Μιχάλης συμμετέχει ως ψυχολόγος.

Ο Μιχάλης έχει κλινική εμπειρία έχοντας εργαστεί στο παρελθόν ως ψυχολόγος σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική και έχει παρακολουθήσει το περίφημο ετήσιο σεμινάριο ψυχοπαθολογίας “Παναγιώτης Ουλής” το οποίο παραδίδεται σε συνεργασία με το Αιγινήτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο. Επίσης ο Μιχάλης έχει εργαστεί στο παρελθόν εθελοντικά στο Make@Wish Ελλάδος.

Πριν ακολουθήσει το επάγγελμα του ψυχολόγου ο Μιχάλης εργαζόταν ως οικονομολόγος για 15 συναπτά έτη και είναι επίσης κάτοχος πτυχίου, BA (Hons), στα οικονομικά και μεταπτυχιακού (MA) στην διαχείριση κινδύνου (Risk Management) .