Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Ενήλικες με Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας (asperger)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κατανοώ τον αυτισμό μου και βελτιώνω τις κοινωνικές μου δεξιότητες”  θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο (2024) και έχει σκοπό να βοηθήσει ενήλικες με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας (asperger) να κατανοήσουν τον αυτισμό τους και να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 9 μήνες (Οκτώβριο 2024 – Ιούνιο 2025) και περιλαμβάνει 18 ομαδικές συνεδρίες που αντιστοιχούν σε δύο συναντήσεις κάθε μήνα και 9 εξωτερικές δράσεις επίσης μία κάθε μήνα. Συνολικά κατα την διάρκεια του έτους γίνονται 27 συναντήσεις

Η ομάδα αποτελείται από 8-10 άτομα και 2 ψυχολόγους. Σε κάθε συνεδρία καλύπτεται τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος που εστιάζει στην κατανόηση του αυτισμού και στην ανάπτυξη και εξάσκηση κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω στοχευμένων ασκήσεων.

Ένας σημαντικός στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει το άτομο που συμμετέχει σε αυτό να κατανοήσει τον δικό του αυτισμό. Αυτό επιτυγχάνεται από την παρουσίαση της θεωρίας που αναπτύσσεται σταδιακά κατά την διάρκεια του έτους αλλά κυρίως από τις συζητήσεις που γίνονται μέσα στην ομάδα.

Οι εξωτερικές δράσεις πέρα από τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα έχουν στόχο να γίνει και μία πρακτική εξάσκηση των κοινωνικών δεξιοτήτων και περιλαμβάνουν μια σειρά απο εξόδους όπως φαγητό ή ποτό, σινεμά ή θέατρο, επίσκεψη σε χώρους ψυχαγωγίας, περιπάτους στο κέντρο της Αθήνας κ.ο.κ. Επίσης τον τελευταίο μήνα του προγράμματος (Ιούνιος) γίνεται και μία μονοήμερη εκδρομή.

Μπορείτε να δείτε προηγούμενες εξωτερικές δράσεις που έχουμε κάνει με τις ομάδες μας εδώ)

Η ομάδα που δημιουργήσατε θα μείνει σε όλους ως ένα υπέροχο ταξίδι, που μέσα από αυτήν μας βοηθήσατε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας µε τη διαφορετικότητά του καθώς και να βελτιώνουμε τον τρόπο σκέψης μας πάνω σε θέματα που μας απασχολούν.

Νίκη, 22

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο προγραμμάτων κ.Μιχάλη Μάγκο στο 694 2557908

ή στείλτε μας email στο info@autisminadults.org.gr