Επιμόρφωση

Ένας από τους πιο γνωστούς επιστήμονες για τον αυτισμό, ο οποίος ο ίδιος έχει αυτισμό, ο Δρ. Stephen Shore έχει πει χαρακτηριστικά πως «αν γνωρίσεις ένα άτομο με αυτισμό, έχεις γνωρίσει ένα άτομο με αυτισμό». Με αυτή την φράση ο Δρ.  Stephen θέλει να επισημάνει πως τα αυτιστικά στοιχεία κάθε ατόμου είναι μοναδικά.  Συνεπώς είναι εξαιρετικά σημαντικό κάθε άτομο με αυτισμό να γνωρίζει τα αυτιστικά του στοιχεία,  κυρίως δυσκολίες, ώστε να μπορεί να δουλέψει πάνω σε αυτά.

Η Δρ. Χατζηπατέρα Γιαννούλη και ο Μιχάλης Μάγκος, έχουν από κοινού δημιουργήσει ένα δίωρο σεμινάριο επιμόρφωσης με την ονομασία «Κατανοώντας και Χαρτογραφώντας τον Αυτισμό» που απευθύνεται τόσο σε ενήλικες με αυτισμό όσο και σε συγγενείς, συντρόφους και φίλους ατόμων με αυτισμό.

Το σεμινάριο παρέχει μία συνοπτική και εμπεριστατωμένη θεωρητική ενημέρωση για τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτισμού. Πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του σεμιναρίου αναλύονται τα τέσσερα βασικά σημεία διαφορετικότητας όπου εντοπίζονται δυσκολίες (ή αδυναμίες) στα άτομα με αυτισμό και πιο συγκεκριμένα: στην σκέψη, στο συναίσθημα, στις κοινωνικές σχέσεις και στα αισθητηριακά ερεθίσματα. Γίνεται επίσης μία σύντομη αναφορά στην πιθανή συννοσηρότητα του αυτισμού με άλλες παθήσεις (όπως το άγχος και την κατάθλιψη) καθώς και στην αξία της γνωσιακής συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας ως τρόπου διαχείρισης και βελτίωσης δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα υψηλής λειτουργικότητας στο φάσμα του αυτισμού. Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης γίνεται μια ανοιχτή συζήτηση και επιλύονται απορίες.

Το υλικό που παρουσιάζετε κατά την διάρκεια της συνεδρίας αποτελεί «προϊόν» μιας προσεχτικής επιλογής που έχουμε κάνει από σχετικές επιστημονικές μελέτες και σχετική βιβλιογραφία όσο και στην εμπειρία και γνώση που έχουμε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια δουλεύοντας  με αυτιστικά άτομα, είτε μέσα από τις ομάδες για ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού είτε από τις ατομικές συνεδρίες. 

Η διάρκεια του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι 2 ώρες και γίνεται στο γραφείο μας  (Φλέμινγκ 24, Μαρούσι) ενώ μπορεί να γίνει και διαδικτυακά σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 694 2557908.