Επιμόρφωση

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα την “Διεκδικητικότητα” – Φθινόπωρο 2023 (Νοέμβριος)

Στο πλαίσιο των βιωματικών και εκπαιδευτικών μας δράσεων, τον Νοέμβριο 2023 θα γίνουν δύο επιμορφωτικές  συναντήσεις με σκοπό να γίνει θεωρητική και βιωματική (πρακτική) επιμόρφωση στην διεκδικητικότητα.

Με απλά λόγια η διεκδικητικότητα (Assertiveness) είναι μια κοινωνική δεξιότητα που εμπεριέχει ωφέλιμες επικοινωνιακές ικανότητες. Είναι η δυνατότητα ενός ατόμου να διεκδικεί τα δικαιώματά του και να το κάνει αυτό ούτε με επιθετικό τρόπο, αλλά ούτε και με παθητικό. Σκοπός συνεπώς του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό να αναπτύξουν την ικανότητα τους να θέτουν τα προσωπικά τους όρια, να μάθουν να λένε  ‘όχι’, να εκφράζουν τα θέλω τους και αυτό που νιώθουν και σκέφτονται, σεβόμενοι την ίδια στιγμή τα  δικαιώματα των συνανθρώπων τους. Η αποτελεσματικη διεκδικητικότητα μειώνει το άγχος και αυξάνει την αυτο-εκτίμηση.

Τι περιλαμβάνουν οι δυο συναντήσεις:

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11 00 και η δεύτερη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11 00 στον χώρο μας στο Μαρούσι. Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια περίπου 90 λεπτά. (υπάρχει μικρή πιθανότητα οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου να αλλάξουν)

Σκόπος της πρώτης συνάντησης είναι αρχικά να γίνει μια ανώνυμη αξιολόγηση των ερωτηματολογίων που αφορουν την διεκδικητικότητα και στην συνέχεια να προχωρήσουμε στο θεωρητικό κομμάτι. Το θεωρητικό κομμάτι για να μην είναι μονότονο ενθαρρύνει την συμμετοχή των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτό με σχόλια, παραδείγματα, ερωτήσεις αλλά και συζητήσεις ώστε να υπάρχει ένα διαδραστικό πλαίσιο.

Η δεύτερη συνάντηση περιλαμβάνει μια σειρά από βιωματικές ασκήσεις που έχουν σκοπό να γίνει πρακτική εξάσκηση στις δεξιότητες που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην πρώτη συνάντηση.

Στο επιμορφωτικό σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες που βρίσκονται στο φάσμα. Το σεμινάριο έχει συνολικό κόστος (και για τις δύο συναντήσεις) 50 ευρώ.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 άτομα) σας συμβουλεύουμε να δηλώσετε την συμμετοχή σας εγκαίρως.

Αν επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο επιμορφωτικό σεμινάριο ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο σεμιναρίου κ. Μιχάλη Μάγκο στο 694-2557908 ή μέσω email στην ιστοσελίδα μας.