Εξωτερικές Δράσεις

Οι Εξωτερικές Δράσεις Μας

Εξωτερική Δράση – Ιούνιος 2024 – Πάμε Cinema

Την Τετάρτη, 5 Μαΐου, η εκπαιδευτική ομάδα, στα πλαίσια των εξωτερικών μας δράσεων επέλεξε να πάμε cinema και να δούμε την ταινία Κασκαντέρ. Πριν την δούμε, κάτσαμε για φαγητό και μετά την ταινία κάποια από τα παιδία συνέχισαν για ποτάκι!!

Στις 28 Απριλίου 2024, στα πλαίσια των εξωτερικών δράσεων των ομάδων μας, επισκεφθήκαμε τον υπέροχο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι. Ο κ. Αντώνης, υπεύθυνος ξεναγήσεων του πάρκου, μας ξενάγησε στον κήπο και μας χάρισε μια απίθανη βιωματική εμπειρία που μας γέμισε χρώματα, μυρωδιές και εικόνες.

Την παγκόσμια ημέρα του Αυτισμού, 2 Απριλίου, δεν θα μπορούσαμε να μην την γιορτάσουμε με μία ξεχωριστή εξωτερική δράση με τις ομάδες μας. Το Sablo Restaurant, Φιλοθέη, μας φιλοξένησε στον υπέροχο εξωτερικό χώρο, φάγαμε υπέροχα εδέσματα και τσουγκρίσαμε στην υγεία όλων μας. Η υπεύθυνη του προγράμματος Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα Γιαννούλη με πολύ συγκίνηση υπογράμμισε πως αν και τα άτομα με αυτισμό δεν χρειάζονται υπενθύμιση, η ημέρα του αυτισμού είναι μια ευκαιρία για την κοινωνία να γνωρίσει τον αυτισμό μέσα από μια σειρά δράσεων που γίνονται με αφορμή αυτή την ημέρα και να συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τους φορείς ώστε η διαφορετικότητα και συμπερίληψη να γίνει αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας.

Την παγκόσμια ημέρα του Αυτισμού, 2 Απριλίου, δεν θα μπορούσαμε να μην την γιορτάσουμε με μία ξεχωριστή εξωτερική δράση με τις ομάδες μας. Το Sablo Restaurant, Φιλοθέη, μας φιλοξένησε στον υπέροχο εξωτερικό χώρο, φάγαμε υπέροχα εδέσματα και τσουγκρίσαμε στην υγεία όλων μας. Η υπεύθυνη του προγράμματος Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα Γιαννούλη με πολύ συγκίνηση υπογράμμισε πως αν και τα άτομα με αυτισμό δεν χρειάζονται υπενθύμιση, η ημέρα του αυτισμού είναι μια ευκαιρία για την κοινωνία να γνωρίσει τον αυτισμό μέσα από μια σειρά δράσεων που γίνονται με αφορμή αυτή την ημέρα και να συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τους φορείς ώστε η διαφορετικότητα και συμπερίληψη να γίνει αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας.

Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024, στα πλαίσια των εξωτερικών δράσεων της εκπαιδευτικής ομάδας πήγαμε να δούμε στο θέατρο Αλάμπρα, την κωμωδία “Εγω, εγώ και εγώ”. Περάσαμε όμορφα και γελάσαμε με την καρδιά μας.

Στις 14 Ιανουαρίου 2024 συναντηθήκαμε στο cafe Hobbs στα Βριλήσσια για να γιορτάσουμε τον νέο χρόνο και να κόψουμε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη μας πίτα. Την οποία φέτος μας την εφτιαξε η Μ.Π η οποία είναι νέο μέλος στην ομάδα μας και ζαχαροπλάστης στο επάγγελμα. Την ευχαριστούμε πολύ! Μαζί με την επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα Γιαννούλη ευχηθήκαμε στα μέλη μας καλή χρονιά με υγεία.

Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023, κάναμε την καθιερωμένη μας Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Secret Santa στο Big Spoon στην Αγία Παρασκευή. Η ομάδα ψυχοθεραπείας ενώθηκε με την εκπαιδευτική ομάδα δημιουργώντας μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα.Όπως κάθε χρόνο ανταλλάξαμε δώρα και κανείς δεν έφυγε παραπονεμένος.Καλές γιορτές σε όλους και του χρόνου πάλι με υγεία.

Την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2023, κάναμε την πρώτη μας εξωτερική δράση με την νέα εκπαιδευτική ομάδα μας. Πήγαμε για το παραδοσιακό μας σουβλάκι και τα μέλη μας είχαν μία ευκαιρία να γνωριστούν ακόμα καλύτερα. Για την επιλογή δεν υπήρξε καμία ένσταση μιας και κανεις δεν λέει όχι σε ένα σουβλάκι με κρέας ή χωρίς.

Εξωτερική Δράση (30 Σεπτ. 2023) στο Ψητοπωλείο M.A.S.A. – Meat And Sauce Art

Αυτισμός –> Το Σάββατο που μας πέρασε, στα πλαίσια των εξωτερικών δράσεων μας (www.autisminadults.org.gr), πήγαμε για φαγητό με την ομάδα ενηλίκων στο εξαιρετικό ψητοπωλείο M.A.S.A. – Meat And Sauce Art στο Περιστέρι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την έμπρακτη υποστήριξής που παρέχουν σε ενήλικες με αυτισμό σε επίπεδο εργασιακής συμπερίληψης. Εκτός από εξαιρετικά εδέσματα ήταν και μία καλή ευκαιρία να περάσουμε καλά και να πούμε τα νέα μας. Η επόμενη εξωτερική μας δράση θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο, stay tuned!!

Εξωτερική Δράση στο Καφέ Μπαρ – Hobbs

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου συναντηθήκαμε στο καφέ – μπαρ Hobbs στα Βριλήσσια. Περάσαμε πολύ όμορφα με χαλαρή κουβεντούλα και καλή παρέα!! Ευχαριστούμε θερμά όσοι κατάφεραν να έρθουν από την ομάδα μας και ευχόμαστε να δούμε σε μία από τις επόμενες δράσεις μας όσους δεν τα κατάφεραν.

Εξωτερική Δράση σε Escape Room

Το Σάββατο 10 Ιουνίου μέλη της ομάδας ψυχοθεραπείας συναντήθηκαν σε Escape Room στο Χαλάνδρι και πέρασαν δύο ώρες προσπαθόντας να λύσουν γρίφους και μια σειρά από διαδραστικές προκλήσεις.

Εξωτερική Δράση – Πάμε Θέατρο

Την Παρασκευή 12 Μαίου η ομάδα μας πήγε στο θέατρο και είδαμε το θεατρικό έργο 12 ένορκοι. Μια εξαιρετική παράσταση που την απολαύσαμε όλοι πάρα πολύ. Ευχαριστούμε την κα. Κατίγκω για την εξαιρετική της ιδέα να δούμε το συγκεκριμένο έργο.

Εξωτερική Δράση – Πάμε για φαγητό

Την Τετάρτη 5 Απριλίου βγήκαμε για φαγητό σε σουβλατζίδικο Σουβλάκια & Μπιφτεκάκια στο Ψυχικό με την ομάδα Ψυχοθεραπείας και με δύο νέα μέλη της Ομάδας μας. Εκτός από το στομαχάκι μας γεμίσαμε από καλή παρέα με καλή κουβεντούλα.

Εξωτερική Δράση – Εορτασμός Γενεθλίων στην Μπλέ Ζέβρα

Σήμερα 31 Μαρτίου γιορτάσαμε τα γενέθλια της Μαρίας. Η Μαρία οργάνωσε μετά την συνεδρία μας να πάμε στην Μπλέ Ζέρβα και να περάσουμε δύο φανταστικές ώρες φτιάχνοντας αντικείμενα από πηλό και ζωγραφίζοντας κούπες που μετά τις ψήσαμε και τις πήραμε σπίτι. Μαρία σε ευχαριστούμε για την φοβερή σου ιδέα να σε χαιρόμαστε και να είσαι πάντα καλά.

Εξωτερική Δράση – Έξοδος σε Κινηματογράφο

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου με τα μέλης της ομάδας ψυχοθεραπείας πήγαμε να δούμε την ταινία “Τα Πνεύματα του Ινσερίν” στο Mall Athens. Η ταινία ήταν εξαιρετική και για άλλη μία φορά περάσαμε εξαιρετικά.

Εξωτερική Δράση – Έξοδος σε Cafe στο Χαλάνδρι

Σήμερα 12 Ιανουαρίου βγήκαμε για χαλαρή κουβεντούλα σε καφέ στο Χαλάνδρι. Είναι πάντα πολύ όμορφο όταν μαθαίνεις τα νέα από μέλη της ομάδας που έχουν ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και έχουμε καιρό να δούμε.

Εξωτερική Δράση – Χριστουγεννιατικη Συγκέντρωση με secret santa

Την Κυριακή που μας πέρασε 18 Δεκεμβρίου 2022 συναντηθηκαμε στο γνωστό μας στέκι στο Χαλάνδρι, Nouveau Art Cafe Bar για να ανταλλάξουμε δώρα (secret santa) και ευχές για τα χριστούγεννα που έρχονται, για το παλιό έτος που φεύγει και το νέο έτος που έρχεται. Στην φωτογραφία τα μέλη μας με τα νέα τους δώρα ανα χείρας. Και του χρόνου παιδιά!!

Εξωτερικη Δράση – Έξοδος σε Μπαράκι

Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου συναντηθήκαμε στο γνωστό μας μπαράκι στο Χαλάνδρι, Nouveau Art Cafe Bar, για να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο. Ευχαριστούμε πολύ την Μαρία που μας έφερε στην παρέα μας τον Ορέστη. Αν και είχε δροσούλα η παρέα και η κουβεντούλα μας κράτησε ζεστούς και χαρούμενους.

Stay tuned….σύντομα θα οργανώσουμε μία μονοήμερη εκδρομή στους Δελφούς και θα είναι χαρά μας να σας έχουμε μαζί μας.

Εξωτερική Δράση – Πάμε Ζωολογικό

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 κάναμε εξωτερική δράση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Περάσαμε πολύ όμορφα ανάμεσα σε εξωτικά ζωάκια και όχι μόνο. Μια δράση που πρέπει σίγουρα να επαναλευθεί.

Εξωτερική Δράση – Έξοδος σε Cafe στο Χαλάνδρι

Στo πλαίσιo των εξωτερικών μας δράσεων, την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, συναντηθήκαμε σε ένα πολύ όμορφο μπαράκι στο Χαλάνδρι, το Nouveau Art Cafe Bar.

Μαζί μας είχαμε και φίλους εκτός των εκπαιδευτικών και ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων. Κοινωνικοποιηθήκαμε, χαλαρώσαμε, γελάσαμε και το σημαντικότερο περάσαμε πολύ πολύ όμορφα

Αν θες να συμμετέχεις και εσύ στις εξωτερικές μας δράσεις, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για να σε έχουμε κοντά μας στην επόμενη δράση μας.

Εξωτερική Δράση – Έξοδος σε Cafe στο Χαλάνδρι

Την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, συναντηθήκαμε στο γνωστό μας μπαράκι στο Χαλάνδρι, Nouveau Art Cafe Bar, για να αποχαιρετιστούμε και να ευχηθούμε Καλό Καλοκαίρι.

‘Ηταν μία ευκαιρία για όλους μας να περάσουμε όμορφα και να γνωρίσουμε καινούργια άτομα.

Όπως κάθε φορά, καταλήξαμε να “κλείσουμε” το μαγαζί αφού η καλή παρέα μας έκανε να μην θέλουμε να φύγουμε.

Σας ευχόμαστε, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, να περάσετε όμορφα στις διακοπές σας και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο. 

Χριστουγεννιάτικη Δράση και Προβολή ταινίας

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, σχεδόν όλα τα μέλη της ομάδας μας (18 άτομα) μαζευτήκαμε στο γραφείο της Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα Γιαννούλη. Η Συνάντηση έγινε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης (αρνητικό self-test). 

Είδαμε μια πολύ γλυκιά ταινία σε projector (Η Οικογένεια Μπελιέ) ενώ φάγαμε πίτσα απο ξυλόφουρνο και υπέροχα γλυκά. Το highlight της βραδίας ήταν η ανταλλαγή δώρων στα πλαισια του καθιερωμένου πλεόν Secret Santa που κάνουμε κάθε χρόνο. 

Ο Ναθ, πρωτοτύπησε κάνοντας στον Στέφανο που είναι τελειόφοιτος ηλεκτρολόγος μηχανικος, ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο που έφτιαξε εκείνος. Σε μία πλακέτα για μικροτσιπ έγραψε με ειδικό στυλό συγκόλλησης την λέξη “autism”. Μπράβο Ναθ φανταστική ιδέα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Εξωτερική δράση – Πάμε Cinema @ The Mall Athens

Εξωτερική δράση – Μονοήμερη εκδρομή μας στο Λαύριο

Εξωτερική δράση στο Ζάππειο

Εξωτερική δράση στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Εξωτερική δράση – Βόλτα στο πάρκο Φιλοθέης

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

“Special Report” για τα παιδιά και εφήβους “στο φάσμα του αυτισμού” Εκπομπή στον Αντ1

Μια εξαιρετική εκπομπή στην οποία η Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα-Γιαννούλη μιλάει για τον αυτισμό που αφορά παιδιά και εφήβους. Μαζί της στην εκπομπή και ο Γιώργος από την ομάδα μας. Ο Γιώργος είναι ένας από τους πρώτους ενήλικες που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα για κοινωνικές δεξιότητες.

https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/597236/special-report-gia-ta-paidia-sto-fasma-toy-aytismoy-eikones-