Τελευταία Νέα

Εξωτερική Δράση

(posted @ 7/10/2022)

Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου συναντηθήκαμε στο γνωστό μας μπαράκι στο Χαλάνδρι, Nouveau Art Cafe Bar, για να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο. Ευχαριστούμε πολύ την Μαρία που μας έφερε στην παρέα μας τον Ορέστη. Αν και είχε δροσούλα η παρέα και η κουβεντούλα μας κράτησε ζεστούς και χαρούμενους.

Stay tuned….σύντομα θα οργανώσουμε μία μονοήμερη εκδρομή στους Δελφούς και θα είναι χαρά μας να σας έχουμε μαζί μας.

ΕΚΠΟΜΠΗ – ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ

(posted 2/09/2022)

“Special Report” για τα παιδιά και εφήβους “στο φάσμα του αυτισμού” Εκπομπή στον Αντ1

Μια εξαιρετική εκπομπή στην οποία η Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα-Γιαννούλη μιλάει για τον αυτισμό που αφορά παιδιά και εφήβους. Μαζί της στην εκπομπή και ο Γιώργος από την ομάδα μας. Ο Γιώργος είναι ένας από τους πρώτους ενήλικες που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα για κοινωνικές δεξιότητες.

https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/597236/special-report-gia-ta-paidia-sto-fasma-toy-aytismoy-eikones-

Εξωτερική Δράση

(Posted @ 4/7/2022)

Την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, συναντηθήκαμε στο γνωστό μας μπαράκι στο Χαλάνδρι, Nouveau Art Cafe Bar, για να αποχαιρετιστούμε και να ευχηθούμε Καλό Καλοκαίρι.

‘Ηταν μία ευκαιρία για όλους μας να περάσουμε όμορφα και να γνωρίσουμε καινούργια άτομα.

Όπως κάθε φορά, καταλήξαμε να “κλείσουμε” το μαγαζί αφού η καλή παρέα μας έκανε να μην θέλουμε να φύγουμε.

Σας ευχόμαστε, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, να περάσετε όμορφα στις διακοπές σας και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο. 

Χριστουγεννιάτικη Δράση

(Posted @ 28/12/2021)

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, σχεδόν όλα τα μέλη της ομάδας μας (18 άτομα) μαζευτήκαμε στο γραφείο της Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα Γιαννούλη. Η Συνάντηση έγινε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης (αρνητικό self-test). 

Είδαμε μια πολύ γλυκιά ταινία σε projector (Η Οικογένεια Μπελιέ) ενώ φάγαμε πίτσα απο ξυλόφουρνο και υπέροχα γλυκά. Το highlight της βραδίας ήταν η ανταλλαγή δώρων στα πλαισια του καθιερωμένου πλεόν Secret Santa που κάνουμε κάθε χρόνο. 

Ο Ναθ, πρωτοτύπησε κάνοντας στον Στέφανο που είναι τελειόφοιτος ηλεκτρολόγος μηχανικος, ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο που έφτιαξε εκείνος. Σε μία πλακέτα για μικροτσιπ έγραψε με ειδικό στυλό συγκόλλησης την λέξη “autism”. Μπράβο Ναθ φανταστική ιδέα.

Και του χρόνου λοιπόν!!! Καλή Χρονιά με υγεία το νέο έτος!!

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα την “Διεκδικητικότητα”

(posted @ 11/11/2021)

Στο πλαίσιο των βιωματικών και εκπαιδευτικών μας δράσεων, τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα γίνουν δύο επιμορφωτικές  συναντήσεις με σκοπό να γίνει θεωρητική και βιωματική (πρακτική) επιμόρφωση στην διεκδικητικότητα.

Με απλά λόγια η διεκδικητικότητα (Assertiveness) είναι μια κοινωνική δεξιότητα που εμπεριέχει ωφέλιμες επικοινωνιακές ικανότητες. Είναι η δυνατότητα ενός ατόμου να διεκδικεί τα δικαιώματά του και να το κάνει αυτό ούτε με επιθετικό τρόπο, αλλά ούτε και με παθητικό. Σκοπός συνεπώς του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό να αναπτύξουν την ικανότητα τους να θέτουν τα προσωπικά τους όρια, να μάθουν να λένε  ‘όχι’, να εκφράζουν τα θέλω τους και αυτό που νιώθουν και σκέφτονται, σεβόμενοι την ίδια στιγμή τα  δικαιώματα των συνανθρώπων τους. Η αποτελεσματικη διεκδικητικότητα μειώνει το άγχος και αυξάνει την αυτο-εκτίμηση.

Τι περιλαμβάνουν οι δυο συναντήσεις:

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει το Σάββατο στις 20 Νοεμβρίου και ώρα 11 00 και η δεύτερη το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και ώρα 11 00. Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια περίπου 90 λεπτά. 

Σκόπος της πρώτης συνάντησης είναι αρχικά να γίνει μια ανώνυμη αξιολόγηση των ερωτηματολογίων που αφορουν την διεκδικητικότητα και στην συνέχεια να προχωρήσουμε στο θεωρητικό κομμάτι. Το θεωρητικό κομμάτι για να μην είναι μονότονο ενθαρρύνει την συμμετοχή των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτό με σχόλια, παραδείγματα, ερωτήσεις αλλά και συζητήσεις ώστε να υπάρχει ένα διαδραστικό πλαίσιο.

Η δεύτερη συνάντηση περιλαμβάνει μια σειρά από βιωματικές ασκήσεις που έχουν σκοπό να γίνει πρακτική εξάσκηση στις δεξιότητες που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην πρώτη συνάντηση.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο έχει συνολικό κόστος 40 ευρώ το οποίο καταβάλλεται στην πρώτη συνάντηση.  

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο επιμορφωτικό σεμινάριο, σας παρακαλώ όπως ενημερώσετε τον υπεύθυνο σεμιναρίου (Μιχάλη Μάγκο) μέχρι την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στέλνοντας προσωπικό μήνυμα στο τηλέφωνο 694-2557908 ή μέσω email στην ιστοσελίδα μας. 

Covid 19 Στα πλαίσια των μέτρων για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού παρακαλειστε να προσέλθετε την ημέρα του επιμορφωτικού σεμιναρίου είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε με αρνητικό τεστ διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό (PCR ή rapid test) το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 48 ωρών.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  

Εξωτερική Δράση

(posted @ 20/10/2021)

Στo πλαίσιo των εξωτερικών μας δράσεων, την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, συναντηθήκαμε σε ένα πολύ όμορφο μπαράκι στο Χαλάνδρι, το Nouveau Art Cafe Bar.

Μαζί μας είχαμε και φίλους εκτός των εκπαιδευτικών και ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων. Κοινωνικοποιηθήκαμε, χαλαρώσαμε, γελάσαμε και το σημαντικότερο περάσαμε πολύ πολύ όμορφα

Αν θες να συμμετέχεις και εσύ στις εξωτερικές μας δράσεις, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για να σε έχουμε κοντά μας στην επόμενη δράση μας.